Over

Agnes van Duuren,

geboren in 1953 te ’s-Hertogenbosch.

 

Na haar HBS-B opleiding heeft zij wiskunde gestudeerd. Toen ze daarmee klaar was vroeg een ander deel van haar om aandacht. Ze is de danswereld ingestapt en heeft zich al dansend verbonden met alle volkeren en culturen en met alles wat zich daarin afspeelt; emoties, gevoelens, vreugde en onderdrukking. Daardoor werd ze zich er heel bewust van hoe het leven en werken van mensen zich kan laten zien. Gedurende tien jaar heeft ze deze beweging met veel plezier, als docent, aan diverse groepen mogen doorgeven.

In deze periode studeerde ze psychologie en natuurgeneeskunde, en koos vervolgens als specialisatie de Speyermethode, waarbij een vast programma wordt gevolgd, waarin het gaat om het bevrijden van opgeslagen emoties en beperkingen, het transformeren van oude vastzittende gedachten- en gedragspatronen. Daardoor worden de wegen vrij gemaakt om de wérkelijke eigen verlangens, kwaliteiten, gaven, talenten te ontdekken en kan iemand steeds verder doorgroeien naar de mens die hij/zij van binnenuit ook werkelijk helemaal is.

Ze volgde diverse ontwikkelingstrajecten, waaronder De School voor Gnostiek en Het Kosmisch College en ze wordt reeds vele jaren geïnspireerd door R. Steiner en B. Lievegoed. De lezingen, trainingen en workshops die ze volgde bij Manfred van Doorn, waaronder de training 'Upcycling van Leiderschap', hebben haar vele inzichten gegeven in de cycli die mensen en bedrijven doorlopen op hun ontwikkelingsweg, wat een grote bijdrage is in de begeleiding bij veranderingsprocessen.

Vanaf 1985 heeft ze een zelfstandige praktijk waarin ze aanvankelijk bovenal individueel met de Speyermethodiek werkte aan persoonlijke ontwikkeling en bewustwording van hulpvragers.

In haar praktijk kwamen steeds meer vragen vanuit het bedrijfsleven om personen en teams te begeleiden naar beter resultaat. Ondernemers meldden zich om gecoacht te worden naar goed leiderschap en groei van de onderneming, en in een aantal gevallen om faillisement te voorkomen.

Diverse familiebedrijven mocht ze begeleiden in periodes van overdracht van het bedrijf naar de jongere generatie.

 

Vanaf 2001 is ze zich verder gaan verdiepen en bekwamen in organisatie-, bedrijf- en teamcoaching, met vraagstukken op het gebied van communicatie, marketing, management, leiderschap, succesvolle samenwerking, ontwikkeling en groei.

 

De 21ste eeuw vraagt om een passende aanpak die overeenstemt met de wetenschappelijke kennis en mogelijkheden van deze tijd.

Het antwoord op deze vraag is Quaning.

Quaning wordt ingezet in zowel persoonlijke als bedrijfscoaching, waarbij in maximaal 7 weken gegarandeerd resultaat wordt bereikt op een afgesproken doel.

Quaning is de succesvolle weg van natuurlijke groei zoals het gewenst en bedoeld is.

 

Ze ervaart haar werk niet als werk, meer als een beweging die als vanzelf gaat en waar ze van geniet en zo te kunnen werken wil ze iedereen toewensen.